XarxaFarma recomana: Anticoncepció i dones fumadores

1 juny, 2017 per a General, Salut

anticoncepcióEls mètodes anticonceptius hormonals estan contraindicats en dones fumadores de més de 35 anys, tal com conclou la Societat Espanyola de Contracepció. El motiu és que tota dona fumadora que utilitza aquest tipus de mètodes té més risc de tenir problemes cardiovasculars, com ara la hipercolesterolèmia, la tromboembòlia, l’angina de pit o infart, ja que se sumen i potencien els efectes negatius del tabac i del tractament. Deixar de fumar com més aviat millor és una de les principals recomanacions de salut.

XarxaFarma respon: PICADES DE MEDUSA. “Hi ha alguna manera de prevenir les molestes picades de medusa?

31 maig, 2017 per a General, Salut

medusaAbans de res, el primer que has de fer és tenir precaució. Evita banyar-te si notes la presència de moltes meduses, sobretot si vas a la platja amb nens petits. Quan la temperatura de l’aigua és elevada, hi ha més possibilitats de trobar aquests animals a la vora del mar. També pots prevenir les picades amb un fotoprotector repel·lent de meduses. llegir més

Xarxanoticies breus: Bon ús del col·liri ocular

27 maig, 2017 per a General

col·liriPer utilitzar de manera efectiva i sense riscos un dels productes més habituals de la farmaciola, el col·liri ocular, és necessari tenir en compte una sèrie de recomanacions com rentar-se les mans abans de posar-se’n i no compartir-lo amb altres persones. També, per norma general, s’ha de llençar al cap de quatre setmanes i no aplicar-lo si s’utilitzen lents de contacte.

XarxaFarma recomana: Deu peces de vegetals, millor que cinc

25 maig, 2017 per a General, Nutrició

vegetalsMenjar cinc peces de fruita i verdura al dia és un dels consells més estesos entre dietistes-nutricionistes i metges per preservar la salut. No obstant això, augmentar fins a deu el nombre de racions de vegetals diàriament podria ser encara més òptim. És el que indica un estudi de la universitat Imperial College de Londres, que conclou que aquest hàbit alimentari podria evitar unes 7,8 milions de morts prematures al món cada any. La investigació es basa en una anàlisi exhaustiva dels resultats de 95 estudis disponibles de tota la població mundial, amb dades d’un total de 2 milions de persones.

Entre les conclusions, hi destaca que menjar més de cinc peces de fruita i verdura al dia redueix molt més les possibilitats de tenir problemes de salut com un atac de cor, un accident cerebrovascular, un càncer o mort prematura.

XarxaFarma respon: TENIR CURA DE LES UNGLES. La meva filla de 15 anys té l’hàbit de mossegar-se les ungles. Què puc fer per posar-hi remei?”

24 maig, 2017 per a General

unglesSi la teva filla es mossega les ungles compulsivament el més probable és que tingui onicofàgia, un hàbit nerviós que es produeix per descarregar tensió. En primer lloc, seria convenient que t’asseguressis de si hi ha alguna cosa que la preocupa o compromet les seves hores de son. És important que abandoni aquest costum tan antiestètic, perquè li pot generar problemes, com ara ferides a les ungles o desgast a la dentadura. A banda d’aplicar remeis casolans com l’ús d’esmalt d’ungles, existeixen productes d’aplicació tòpica de venda a la farmàcia per frenar aquest hàbit. Consulta el teu farmacèutic de confiança sobre els principals consells i tractaments per posar fi a l’onicofàgia.

Campanya de salut XarxaFarma: La cura dels peus. Per arribar lluny. COM MANTENIR ELS PEUS SANS?

23 maig, 2017 per a General, Salut
  • peus catalàCal rentar els peus diàriament i eixugar-los bé, sobretot entre els dits.
  • Convé aplicar crema hidratant després de la higiene diària fent un massatge per tot el peu.
  • És important tallar les ungles rectes i amb una freqüència regular.
  • Cal utilitzar sempre que es pugui mitjons de cotó, ja que absorbeixen la humitat.
  • S’ha d’evitar el calçat amb taló alt i estret.
  • Convé utilitzar plantilles amortidores per evitar sobrecàrregues als peus.
  • És important protegir els peus en les zones humides dels llocs públics com els gimnasos i les piscines per evitar les infeccions per fongs o l’aparició de berrugues.
  • Cal consultar el farmacèutic o visitar el podòleg quan aparegui dolor o qualsevol alteració al peus.

Xarxanoticies breus: Dieta i TDAH

20 maig, 2017 per a General, Nutrició

Dieta-Mediterranea-productosLa dieta mediterrània pot estar relacionada amb un diagnòstic més baix del trastorn de dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDAH) en nens i adolescents, segons un estudi fet per experts de la Universitat de Barcelona i l’Hospital Universitari Sant Joan de Déu. És el primer treball científic que aborda la relació entre la dieta mediterrània i el TDAH, i suggereix que hàbits inadequats podrien influir en el desenvolupament d’aquest trastorn.

XarxaFarma recomana: PROTEGEIX-TE DEL SOL PRIMAVERAL

18 maig, 2017 per a General, Salut

solNo som en ple estiu, pero ja comencem a gaudir de més hores de sol i temperatures càlides. Les sortides a l’aire lliure augmenten i és important desterrar la falsa creença que els primers rajos de sol són inofensius. Recorda que nens, adolescents i persones de pell més blanca tenen més facilitat per cremar-se, ja que la seva pell és més sensible a les radiacions ultraviolades. Si fas activitats a l’exterior, posa’t ulleres de sol, crema solar i protector labial. El teu farmacèutic de confiança t’aconsellarà sobre els productes idonis segons el teu tipus de pell.

XarxaFarma respon: CANSAMENT I FATIGA. “Quan comença a fer calor sempre noto més el cansament i estic irritable. Quin n’és el motiu?”

17 maig, 2017 per a Benestar, General

causas-de-la-fatigaQuan el cos s’exposa a factors com la pujada de les temperatures o l’augment d’hores de llum es pot notar més cansament del que és habitual, encara que aquesta sensació de baix to físic generalitzat, anomenada astènia, pot aparèixer en qualsevol moment de l’any. Consulta el teu farmacèutic sobre plantes adaptògenes com el ginseng que et poden ajudar a recuperar l’energia, i si la sensació de fatiga i decaïment s’allarga més de 15 dies, vés al metge.

Campanya de salut XarxaFarma: La cura dels peus. Per arribar lluny. QUINES SÓN LES PRINCIPALS ALTERACIONS DELS PEUS?

16 maig, 2017 per a General, Salut

peus catalàSequetat de la pell

La manca de greix  a la planta dels peus afavoreix que la pell es deshidrati i n’augmenti el gruix per acumulació d’una proteïna anomenada queratina. Una bona hidratació diària pot prevenir aquesta alteració. llegir més

1 2 3 135